Ψυχολογία και Θρησκεία
   Ψυχολογία και Αυτοβοήθεια
Νικήτας Καυκιός
Προσωπικές φωτογραφίες
Φωτογραφίες γραφείου
 
              Νικήτας Καυκιός  - Ψυχολόγος  -

 

 

Πρόθεση
Αυτοκτονίας

 

 

 

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Νικήτας Καυκιός έχει σπουδάσει εφαρμοσμένη ψυχολογία στο πανεπιστήμιο Πάντοβας, Ιταλίας ολοκληρώνοντας θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Τεργέστης.
Έχει εκπαιδευτεί σε θεωρητικά και βιωματικά σεμινάρια στην Ελλάδα, Ιταλία, Ελβετία και Αγγλία.

Από το 1990 διοργανώνει και συντονίζει σεμινάρια υπαρξιακού προσανατολισμού και ομάδες επικοινωνίας και αυτογνωσίας σε δημόσια σχολεία, ιδρύματα, ενοριακούς Ναούς και ιδιωτικά εκπαιδευτήρια.

Έχει δημοσιεύσει εκατοντάδες κείμενα και χανιώτικες εφημερίδες και περιοδικά και έχει συμμετάσχει σε δεκάδες ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές σε τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.
Έχει διατελέσει ο ίδιος παραγωγός και παρουσιαστής τεσσάρων ραδιοφωνικών εκπομπών, η τελευταία από τις οποίες με τίτλο «Ψυχολογία και Ζωή» εξακολουθεί να μεταδίδεται από το Ράδιο Μαρτυρία το σταθμό της Μητρόπολης των Χανίων κάθε Τρίτη στις 17.35.

Πολλά κείμενα, διαλέξεις, ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές του έχουν δημοσιευθεί στον Δικτυακό τόπο   http://www.psyche.gr  

Είναι συγγραφέας των βιβλίων:
1.  "Δεν Πειράζει: Γνώρισε και αγάπησε τον εαυτό σου και τους άλλους"
2. "Ανεμογραφίες: Αυτογνωσία και Θείος Έρωτας"
και τα δύο από τις Εκδόσεις Αρμός.

Από το 1993 μέχρι σήμερα ζει και εργάζεται στα Χανιά ως κλινικός ψυχολόγος (Αριθμός Άδειας ασκήσεως Επαγγέλματος Ψυχολόγου: 35/15-7-93) βοηθώντας άτομα που αντιμετωπίζουν διαταραχές άγχους, φοβιών, έμμονων ιδεών, βουλιμίας, κατάθλιψης και ψυχογενών, σεξουαλικών διαταραχών. Επίσης βοηθά στην αντιμετώπιση προβλημάτων εφηβικής ηλικίας, επικοινωνίας ζεύγους και χωρισμού.

Από το 2008 δέχεται και στην Αθήνα κάθε Σάββατο-Δευτέρα από τις 09.00 πμ μέχρι τις 20.00 μμ.

Μέλος του Πανελλήνιου Ψυχολογικού Συλλόγου

 

Προσωπική πορεία

Η ζωή μου όλη είναι μια περιπέτεια αναζήτησης. Ειδικά στην ηλικία 17-25 ετών αναζητούσα την αλήθεια σε όλα τα θεωρητικά επίπεδα και τις εμπειρικές διαστάσεις.
Όλο και πιο ήρεμα μέχρι σήμερα έχω περάσει από διάφορες φάσεις αναζήτησης. Έχω ενθουσιασθεί με τον Nietzsche, τον Καζαντζάκη, τον Μαρξισμό, τον Βουδισμό, τις ωραίες γυναίκες, με τα περισσότερα ρεύματα και τις σχολές της ψυχολογίας, την φιλία, το τσέλο, τον Σουφισμό, το κόκκινο κρασί, τον Ινδουισμό, την θάλασσα, τις αρχαίες ελληνικές τραγωδίες, τον Μωαμεθανισμό, το Requiem του Mozart, την κοσμολογία, την φωτογραφία, την ποίηση, το αρχαίο θέατρο, την σοκολάτα, τους προσωκρατικούς, το ψάρεμα, τους άγιους πατέρες της Εκκλησίας και ιδιαίτερα τον άγιο Ιωάννη της Κλίμακος και τον άγιο Συμεών τον νέο Θεολόγο, τους σκεπτικούς, τον Πλάτωνα, τον Husserl, τον Χρήστο Μαλεβίτση, το ρεμπέτικο, την θεωρία της γενικής σχετικότητας του Αϊνστάιν, την κοσμολογία,  την κβαντική μηχανική και στην παρούσα φάση ο τελευταίος μου ενθουσιασμός έρχεται από την παγκόμια ιστορία και την θεωρία του χάους στα μαθηματικά.

 

Η κοσμοθεωρητική και "ψυχοθεραπευτική" προσέγγιση του Νικήτα Καυκιού μέσα από τα μάτια του π. Χαράλαμπου Παπαδόπουλου.

 

 

 

   

Τηλεφωνική υποστήριξη
Ατομική συμβουλευτική συνεδρία
Email